15. sep. 2010

RØYK KAN ØDELEGGE HELSEN DIN

Hvorfor er det så mange som røyker? Er det fordi de har lyst eller vil de prøve det ut? Eller fordi de ikke vet hvor helseskadelig dette kan være? Spesielt hvis du røyker mye og ofte. Dette er definitivt ikke bra for helsen.Lungene dine trekker seg sammen og det gjør at det kan gå ut over pusten din. Sakte men sikkert blir det tyngre å puste, og etter hvert blir leddene dine mye svakere slik at det blir vanskelig å utføre vanlige bevegelser.I tillegg kan mange som røyker fort bli utsatt for forskjellige sykdommer som hjerte og karsykdommer og kreft.

Hvorfor er det egentlig lov å selge røyk? Det er jo ingen ting som er bra med det. For det første: Når du begynner, kan du fort bli avhengig av nikotin, og det blir vanskelig å slutte. For det andre: Det rett og slett lurer folk til å tro at de blir mer avslappet av å ta seg en røyk, mens det egentlig gjør at pulsen stiger og at kroppen blir mer stresset. For det tredje: Huden blir rynkete og stygg og man kan få en helt forferdelig hoste. Dette er selvfølgelig avhengig av hvor lenge de har holdt på. Etter min mening skjønner jeg ikke at det er lovlig å selge tobakksvarer. Jeg er helt sikker på at dersom det blir forbudt å selge, vil mange mennesker få bedre helse og dermed et bedre og lengre liv i fremtiden.

Hvem er de eneste som profilerer på dette misbruket? Jo, tobakksindustrien. Tenk på hvor mange millioner de tjener på andres elendighet og i verste fall død. Jeg fatter ikke at dette er lovlig! Kjære regjering: Gjør noe med dette før flere mennesker havner i tobakksindustriens røyksky!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar