13. sep. 2010

Ja til bruk av klister i alle aldersgrupper

Her i region vest er det strenge regler for bruk av klister innenfor håndball. Det er ikke tillat å bruke klister før man spiller på et 16 års lag. Jeg synes det skulle vært lov å bruke klister i alle aldersgrupper. Da får man bedre tak på ballen. Hvis det er noen som har liten hånd, kan de få bedre tak ved å bruke klister. Noe som fører til at de fokuserer mer på finter og skudd i stedet for å holde ballen.

I mange regioner i Norge er det andre regler for bruk av klister. Der har man lov til å spille med klister fra første dag. Hvis man skal på cuper og spille kamp mot lag fra andre regioner hvor klister er tillatt, blir det en stor overgang. Flere hevder at håndball med og uten klister er to forskjellige idretter. Det er svært uvant å spille med klister hvis du ikke er vant med det. Så jeg synes det burde vært lov å spille med klister fra første dag.

3 kommentarer:

  1. er nok uenig i det.... klister ødelegger hendene dine og tørker de ut! man skal lære seg å kontrollere ballen uten klister. heller synke grensen! men ikke fra første dag!

    SvarSlett
  2. Heilt enig med deg der. Klister er jo laget for å få bedre grep på ballen, så jeg forstår ikke hvorfor det skal være så strenge regler på det når det gjelder hvor gammel man må være. Klart at mån kan ende opp med blemmer og slikt, men det vil alikevell bare være de første gangene.

    Og til deg per, det går ann å bruke fuktighetskrem hvis du blir tørr på hendene.. :)

    SvarSlett
  3. jeg er uenig i dette også. når en begynner på håndball skal man lære seg å gripe ballen skikkelig, det er noe som de øver på hele tiden i starten. syntes heller at de i andre fylker og kommuner burde sette ned grensen slik at det blir likt i hele norge. for når ballen blir så stor når du blir eldre er det bedre med klister på. Men det er bra skrevet og du har fått frem meningene dine bra. :D

    SvarSlett