16. sep. 2010

Er det flere som blir sofagriser?

Det er flere og flere som er blitt lenket til sofaen fordi det er et program på tv som de bare ”må” se. Men når programmet er ferdig blir man som oftest sittende og følge med på andre ting. Og slik kan man sitte i flere timer. Har man i det hele tatt lyst til å bli usosiale og slappe? Det er da man må gjøre noe!

Når man kommer hjem fra en lang dag på skolen og skal akkurat til å begynne med leksene, finner man ut at det går det et tv program som man ”må” se. Fordi at det er viktig å få med seg hva som skjer på One Tree Hill eller Gossip Girl. Da blir leksene utsatt i flere timer for man har lyst til å se det programmet som begynner etter det igjen. Da kommer man inn i en ond sirkel, der man bare ser på tv hele dagen. Og man utsetter leksene til kvelden når man ikke er like opplagt og man slurver ofte gjennom leksene. Er det bra for barn og ungdom å se på alt søppelet som er på tv? Er tv mye viktigere enn en god utdanning?

Tv er helt bortkastet tid. Fordi man blir sittende og glo på en skjerm hele dagen lang. Istedenfor å gå ut i frisk luft og treffe kamerater og venner, blir flere og flere sittende inne. Det er jo ikke bare barna som sitter og ser på tv, de voksne er like iverige. Mange menn blir mer late og orker ikke å dra ned på stadion hvis den fotballkampen går på tv. Og da skal man ofte ha det litt koselig i sofakroken med chips og brus. Er det noe man har lyst å forsette med? Hva er konsekvensene av det? Jo det skal jeg si deg! Man blir slappe, late og man legger på seg.

Hvis tv-en er viktigere enn andre ting blir det til slutt en verden med late personer med dårlige jobber og et samfunn med bare tv titting. Det er ikke en slik samfunn man har lyst å ha, med dårlige jobber og lite sosialt liv. Hvis man bare hadde tatt til fornuft og slått av tv-en og gått ut og vært med venner og familie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar