9. sep. 2010

ALDERSGRENSE på KINO og UTESTEDER


Er det rett med aldersgrenser for for ungdom på kino og utesteder? Jeg mener at det er helt rett med aldersgrense på utesteder der de serverer alkohol, men aldersgrense på kino er dumt. Jeg vet om mange som er 14 eller 15 og tør og se skumlere filmer enn en som er 25.


Det bør ikke handle om aldersgrense på kino, for alle er forskjellige. Det bør i stedet være noe at foreldrene kan besteme hva du får se. Aldersgrense er greit, men det bør være anbefalt en alder ikke at du må være over den alderen. Aldersgrense på utesteder er noe annet. Der det serveres alkohol bør det være 18 eller 21års aldersgrense. Det er ingen grunn for at ungdommer skal inn på noen utesteder. De kan ikke gjøre noe der uansett, for det er aldersgrense på drikken. På kino derimot serveres det ikke alkohol. Du kan se en film om noe skumelt, men det er egentlig den som ser den det går utover hvis den han/hun blir red. Det er derfor jeg mener at det bør være en anbefalt aldersgrense så folk vet sån cirka hvordan filmen er. De er da blitt advart og ser den på eget ansvar. De kan da bestemme om de tør og se den eller ikke. Når det gjelder at de kan bli påvirket er det ikke noe forskjell fra de som er gammel nok. De blir like mye påvirket. Mange vet hva som er rett og blir ikke påvirket, men noen blir og det bør ikke ødelege for resten. Derfor kunne det passet om foreldrene fikk bestemme, for de kan se hvordan personen reagerer og bestemme om han/hun får se en sån film igjen. Det hjelper ikke altid med aldersgrense heller, for de som ikke får se den kan det hende at de får den kjøpt av foreldre eller noen som er gammel nok. Den vil uansett kunne bli sett. Så det er ingen poeng og sette aldersgrense. Hvis de vil se den nok får de det gjort ulovelig, og da er det mye lettere og bare gjøre det lovelig. Kinoen tjener jo mye mer. Det er flere ungdomer som vil se 18års filmer en folk som faktisk er over 18. De ville ha doblet inntekten.


Det er på disse grunnlagene at jeg mener at det ikke burde være aldersgrense på kinoer. Det er greit med aldersgrene på utesteder.

1 kommentar:

  1. Knall bra innlegg! Takk for motivasjonen, skal selv skrive et leserinnlegg om aldersgrensen for kino og utesteder, men dette er en lekse, så nå har jeg fått noen ideer, takk for hjelpen! :D

    SvarSlett